2012. október 14., vasárnap

Almás csirke 2. verzió

Sütőzacskóhoz nem volt kedvem, meg amúgy is: köretnek krumpli volt szánva, azt pedig mostanában tepsis változatban szeressük. Viszont volt alma, meg csirkecomb, amiről tudjuk, hogy jó párosítás, úgyhogy...

Fűszeres csirke almával, tepsis krumplival

Hozzávalók: fejenként 2 csirkecomb, fejenként 2 alma; 2 ek olaj, 2 ek mustár (ha van, ízesített is jó), 1 ek ketchup, 1/2 kk bors, 1/2 kk fokhagyma, 1/4 kk gyömbér, 1 dl sör; fél kg krumpli, olaj

A krumplit a szokásos módon előkészítem, sülni teszem.
A combokat megmosom, megtakarítom, leszítatom. Az olajból, mustárból, ketchupból és a fűszerekből szószt keverek, ezzel bekenem a csirkéket. Az almákat megmosom, kockára vágom.
Egy fedeles jénait kiolajozok, az alját megszórom almával, erre fektetem a combokat, majd köré szórom a maradék almát. A megmaradt kenegetős szószt felöntöm a sörrel, majd az egészet a combok nyakába zúdítom. Előmelegített sütőben fél órát fedél alatt párolom, majd a fedelet levéve kb 20 percig pirítom.

Elkészítési idő: 2 óra




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése